Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - AKP'li belediyede rüşvet operasyonu
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Per Nis 26, 2007 1:27 am    ileti konusu: AKP'li belediyede rüşvet operasyonu Alıntıyla Cevap Gönder

AKP'li belediyede rüşvet operasyonu

Samsun'daki rüşvet operasyonunda AKP'li Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adnan Bahadır ile Genel Sekreter Kenan Şara tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşte telefon konuşmaları...
Samsun'da, jandarma ve polisin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, "İhaleye fesat karıştırmak", "Rüşvet alıp vermek", "Rüşvete aracılık etmek" ve "Dolandırıcılık" suçlamasıyla haklarında soruşturma açılan ve bugün tutuklama kararının çıkarılmasının ardından kayıplara karışan AKP'li Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adnan Bahadır ile Genel Sekreter Kenan Şara nöbetçi savcıya teslim oldu. Bahadır ile Şara, tutuklanarak Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

HAKLARINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKMIŞTI

Olay jandarmanın mahkeme kararıyla 9 ay önceden akaryakıt yolsuzluğunu araştırmak üzere bazı kişilerin cep telefonlarını dinlemesiyle ortaya çıktı. Bu kapsamda, polis ile birlikte yürütülen çalışma sonunda geçen hafta 63 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 52'si daha sonra serbest bırakıldı, kalan 11 kişi ise geçtiğimiz cuma günü ‘İhaleye fesat karıştırmak', ‘rüşvet alıp vermek', ‘rüşvete aracılık etmek' ve ‘dolandırıcılık' suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede yaklaşık 12 saat süren yargılama sonunda da hepsi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar ‘Yeterli delillerin oluştuğu' gerekçesiyle bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu bugün AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Vekili Adnan Bahadır ile Genel Sekreter Kenan Şara hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden bu kararın çıkmasının ardından Bahadır ile Şara kayıplara karıştı. Olay, hem belediye camiasında, hem de kentte büyük bir etki yarattı. Bu akşam saat 21.00 sıralarında Başkan Vekili Adnan Bahadır ile Genel Sekreter Kenan Şara, avukatlarıyla birlikte adliyeye gelerek nöbetçi savcıya teslim oldu. Yaklaşık 2,5 saat süren sorgulamalarının ardından Bahadır ile Şara, sivil polislerin nezaretinde Samsun E-tipi Kapalı Cezaevi'ne götürülerek teslim edildi.

BAĞIŞ ADI ALTINDA

Soruşturma dosyasına giren zanlılardan bazılarının telefon görüşmesi kayıtlarında, akaryakıt istasyonu alacaklardan ‘bağış' adı altında 50 bin YTL ile 200 bin YTL arasında para alındığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca Samsunspor Kulübü'ne ‘bağış' adı altında büyük paralar karşılığında, akaryakıt istasyonu ruhsatı verildiği saptanınca, soruşturma bu yöne doğru kaydırılmıştı. Samsunspor'a bağış adı altında toplanan paraların yanında kimi zaman da belediyeye ‘bağış' veya ‘iş makinası alımı' adı altında da akaryakıt istasyonu sahiplerinden para alındığı bilgisine ulaşılmıştı. 11 kişi arasında bulunan ve tutuklama kararıyla mahkemeye sevk edilenler arasında AKP İl Başkan Yardımcısı Fikret Kademoğlu ile AKP'li Tekkeköy İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Necip Çift de bulunuyordu. Samsun'u sarsan olayda dinlenen cep telefonu görüşmelerinde ilginç konuşmaların bulunduğu ve yaklaşık 200 sayfalık telefon görüşmelerinin dökümlerinin de mahkemeye intikal ettirildiği kaydedildi.

BAZI ÖRNEKLERLE TELEFON GÖRÜŞMELERİ

Soruşturma dosyasına giren akaryakıt bayileri A.Ö. ile H.P.'nin yaptıkları telefon görüşmesi kayıtlarında, şu ifadeler yer aldı:
5 Ekim 2006 tarihinde yapılan görüşme:
H.P: Bu belediye milleti haraca bağlamış.
A.Ö: Vallaha.
H.P: Vallahi billahi, 200 milyarlardan bahsediyorlar. Ben orada satıyorum, satıyorum 100 litre gaz. 10 bin litre satanla bizi aynı kefeye. Sen duydun mu hiç rakam makam?
A.Ö: Yok.
H.P: Ben dün H.T.'in yanındaydım, Kutlukent'te benim benzinliği..
A.Ö: Ha öyle diyor H.T. öyle diyormuş.
H.P: İş şey ettim gittim, A.B.'ye. Yok iş makinesi istiyoruz, bilmem ne istiyoruz, cart istiyoruz, curt istiyoruz. Yani ne yapacağız ağabey, bu işe bir toplanalım da karar verelim ya.
A.Ö: Ya A.B. bu memleketi batıracak ağabey.
H.P, bu görüşmeden sonra Jandarmada verdiği ifadesinde, ‘Büyükşehir Belediyesi'nde, bağış adı altında petrolcülerden para toplanacağını size kim söyledi' sorusuna, ‘Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı A.B. bana bizzat söyledi' diye cevap verdi.
...........
T.Y. ile akaryakıt istasyonu sahibi G.Ç. arasında ise 29 Eylül 2006 tarihinde geçen telefon görüşmesi:
G.Ç: Şimdi ağabey, ben bu T. A. bey bana diyor ki kepçe al. Ben zaten 150 milyar hesabına yatırdım. 50 milyar da verdim. Baba daha ne vereceğim? Ben bittim ya ağabey, bittim yani. Bildiğin gibi değil acayip moralmen bozuğum.
T.Y: Onun için ben sana dedim gitme i.... lerin yanına dedim. Sana dedim ki, para isteyecekler senden, gitme daha.
G.Ç: İyi de ağabey, ben 150 milyarı yatırdım, hatta var ya i..ne R. gitmiş H.B.'ye demiş ki, benim yazıhanemde T.'ye 50 milyar para verdi.
T.Y: Hee.
G.Ç: O da gitti belediyede Kenan beye ona buna dağıttı.
T.Y: Kime demiş
G.Ç: H.B.'ye, H.B. de sağda solda söylemiş. dedim ki öyle bir şey yok dedim ya.
T.Y: Ne bilim .... böyle bir .... olduğunu ya.
G.Ç: Ben ne bileyim ağabey yaa. Sen bana dedin ki gel orada halledelim işini.
T.Y: Lan ne bileyim adam biliyorum onu, aracı olan o. Seninle benim aramda. Ben ne bileyim onun ..... olduğunu.
G.Ç: Ne bileyim ağabey. Ben ne yapacağım ağabey. Bu adamlar, benden bir tane daha istiyorlar kepçe.
.......
T.Y.: Ya git kardeşim, 150 milyar yatırdım de Samsunspor için. Bura içinde de.
G.Ç: Hee.
T.Y: Ona daha anlamadım, o bölümü çünkü. Sen A.B.'ye de ‘Ağabey, ben 150 milyarı yatırdım ya buraya' de.
G.Ç: Hı.
T.Y: Benzinlik için yatırdım 150 milyarı ben de. Daha ne parası vereyim, ne için istiyorsunuz de. Yok yer yükseltme için de diyorsa da de ki ağabey ben zaten olacak işe 150 milyar mı verdim. Hatası olan, işe parası verilir de. Hatamız vardı düzeltti. Onlarla bu anlamda biz konuşamıyoruz. Bunlar partili olduğu için bize hadi güle güle kardeşim diyorlar. Sizi ilgilendirmiyor diyorlar.
G.Ç: Peki ağabey, ben sana bir şey soracağım. Ama sakın yanlış anlamayacaksın tamam mı?
T.Y : Tamam.
G.Ç: Bu 50'den bu adam bize adilik yapıyor. Bu K.Ş., buna hiçbir şey mi vermedin?
T.Y: Ağabey K.'ye vermez olur muyum? K.Ş.'nin bir alakası yok ki bu işin.
G.Ç: Bana zorluk çıkaran oymuş A. bey değil yani?
T.Y: Yok ağabey nerden çıktı K.Ş. çıkarıyor ya. Onlar birbirlerinin üzerine atıyorlar. Şimdi K.Ş. diyecek, bilmem ne diyor diyecek. Ben K.Ş. ile konuştum bunu.
G.Ç: Yani sen hiç bir şey yapmadın mı, sen vermedin mi abi ona?
T.Y: Lan verilmez olur mu, o bizim aramızda sen niye karıştırıyorsun orayı.

Etikhaber
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
tamerr
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 416

İletiTarih: Cum Ağu 15, 2008 9:39 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
Dişli, ’1 milyon dolar benim’ dedi tüm belgeler onu yalanladı

Süleyman DEMİRKAN

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "1 milyon dolar iş takip parası" almakla suçladığı AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin Akademi Ofset ortaklığını, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları yalanladı.

Denizbank’ın Akademi Ofset ve arsa için verdiği krediler için aldığı ipotek belgeleri de Dişli’nin "Akademi Ofset’e verilecek kredi için parayı Denizbank’a yatırdım" savını çürüttü.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bir arsa olayında "1 milyon dolar iş takip parası" almakla suçladığı AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin, kısa süre öncesine kadar ortağı olduğunu öne sürdüğü Akademi Ofset ortaklığını, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları yalanladı. Banka’nın Akademi Ofset ve arsa için verdiği krediler karşılığı aldığı ipotek belgeleri de Dişli’nin "Daha önce ortağı olduğum Akademi Ofset’e verilecek kredi için bu parayı Denizbank’a teminat olarak yatırdım" savını çürüttü. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin 1994-2008 arası tüm sayıları tarandığında, Akademi Ofset AŞ’nin ortakları arasında Şaban Dişli’nin adı yer almıyor.

Kılıçdaroğlu’nun iddiaları üzerine Dişli, 1 milyon doları iş takibi karşılığı almadığını ispatlamak için, bu paranın yurtdışından getirdiği şahsi mevduatı olduğunu ve Denizbank’a ipotek olarak yatırdığını öne sürmüştü. Resmi belgeler ise Denizbank’ın vereceği kredi için 4 milyon, 3 milyon ve 2.328 milyon YTL’lik tarlalar ile 700 bin YTL’lik bir arsayı ipotek aldığını ortaya koyuyor. Kredi işlemleriyle ilgili kayıtlar arasında, Akademi Ofset’in alacağı kredilere karşılık, Dişli’nin 1 milyon doları Denizbank’a ipotek ettiğine ve bu parayı alınca ipoteğin çözüldüğüne dair bir belgeye ise rastlanmadı.

İmar yükümlülüğü

Silivri İlçesi 79 ada 7 parselde kayıtlı taşınmazın TESCO-KİPA’ya, imar değişikliklerinin yapılarak satılması için Silivri 1’inci noterliğinde sözleşme yapıldı.

Bu sözleşme satıcı; İbrahim Polat, Dursun Özdemir, Mustafa Çankaya ve Kazım Alıntaş’ın vekaletini alan Mehmet Karasu ile alıcı TESCO KİPA Kitle pazarlama adına Hüseyin Topuzoğlu arasında imzalandı.

Sözleşme, satıcı Karasu’nun, 20 bin 920 metrekarelik alanın her türlü imar işleminin "hipermarket inşa edilecek şekilde tadil edilmesini" sağlamakla yükümlü kılıyor.

Sözleşme ile Karasu, 3 milyon 450 bin dolara aldığı arsayı, KİPA’ya 8 milyon 400 bin dolara satıyor.

KİPA bu bedelin 1.5 milyon dolarını Karasu’ya "ön ödeme" olarak veriyor. Karasu da, anlaşmada öngörülen imar değişikliklerinin gerçekleşmemesi halinde, KİPA’ya 750 bin dolar ceza ödemeyi kabul ediyor.

Dişli yapacak

Tarla’nın arsaya çevrilip arsanın da KİPA’nın istediği ölçeklerde imar planı değişikliğini ise Şaban Dişli ile Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkan Vekili Metin Karakaş üstleniyor. Buna göre ihtiyaç duyulan imar değişikliğini Silivri Belediyesi hazırlayıp, Büyükşehir Belediyesi’ne sunacak. Onay sonunda da değişiklik yürürlüğe girecek. Bu iş için adı geçen şahıslara, Dişli’ye 1 milyon dolar olmak üzere, 2 milyon dolar ödenecek.

Dişli için yeni soru önergesi

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin akrabalarına ait olduğunu iddia ettiği Adapazarı’ndaki bir soda fabrikasının inşaatına göz yuman belediye yetkilileri hakkında soruşturma başlatılıp, başlatılmadığını sordu.

Ünsal, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Adapazarı’ndaki bir soda fabrikası ile ilgili iddialara yer verdi. Fabrikanın inşasına geçen yıl başlandığını ve daha sonra yapılan imar değişikliği ile yasal olmayan duruma "yasal kılıf" hazırlandığını ileri süren Ünsal, önergesinde şu soruları yöneltti: "İmarsız alanda fabrika satışına ne kadar süre göz yumulmuştur? İmarsız olarak devam eden inşaata hiç ceza kesilmiş midir? Yasal olmayan inşaata göz yumarak görevini kötüye kullanan belediye yetkilileri hakkında bir soruşturma başlatıldı mı?

Kızılot: O kazancı vergi cezası olarak öderler

VERGİ uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Akademi Ofset’in ortakları da dahil herhangi bir şahsa ödeme yapmasının hukuken mümkün olmadığını belirterek, "Sayın Dişli’nin de, ortağı olmadığı Akademi Ofset için 1 milyon doları vermesi mümkün değildir, suçtur" dedi. Kızılot, şu teknik-hukuki bilgileri verdi: "Yasalara göre bir şirket ortağı olmayan birine karşılığında bir fatura olmaksızın ödeme yapamaz. Sorduğunuz olayda, arsa satışından dolayı belli ödemelerin bazı kişilere yapılmış, şirket de suçlu duruma sokulmuş. Sözleşmelere göre yapılan ödemelerle Akademi Ofset vergi kaçakçılığı suçu işlemiş oluyor. Şirketin hesapları incelenirse; milyonlarca YTL vergi ve ceza kesilir. Yani o kazançlarını vergi ve ceza olarak devlete öderler.

Dağıtılan para; şirket ortağı ya da ortaklarınca şirketten borç olarak çekilirse de, bu, Kurumlar Vergisi Kanununa göre; örtülü kazanç dağıtımıdır. Örtülü kazancın, yüzde 20 kurumlar vergisi, yüzde 15 kar dağıtımı stopacının ödenmesi gerekir. Ayrıca, yine yürürlükteki mevzuata göre, ortağı şirket borç verirse, hesaplanacak faiz üzerinden KDV de alınması gerekir. Yukarıdakilere ek olarak arsa satışından sağlanan kazanç kadar Kurumlar Vergisi de tahakkuk eder.

Rant paylaşım kavgası çıktı, ortaklar mahkemelik oldu

ÜÇ ortak rantı paylaşamayınca, Silivri Asliye Hukuk Mahkemesi’nde mahkemelik oldular. Mahkeme kayıtlarında ortak olarak Şaban Dişli’nin adı geçmezken davacı Aziz Sezginer, davalı ise Mehmet Karasu olarak görülüyor. Bu da Karasu 3 milyon 450 bin dolara aldığı arsayı 8 milyon 400 dolara KİPA’ya satmak için diğer iki ortağı ile sözleşme imzalarken, Karasu’nun arsayı 17 milyon 346 bin YTL’ye sattığı ortaya çıkmasından kaynaklandı. KİPA da arsayı bu bedelle aldığını beyan ediyor. www.hurriyet.com.tr dan alıntıdır

Yıllar önce milletin gözünü boyayarak, biz şöyle dürüstüz, biz böyle namusluyuz, biz çalmayız, biz rüşvet yemeyiz, rüşveti alanda verende melundur, sözleriyle milleti kandıranların foyası yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır ama velhasıl gel gör ki hala bidon kafalılığından birşey yitirmemiş olanlar karşımıza çıkıp, e bunlardan öncekilerde yapıyordu bunları diyorlar, bre gafil, bre aymaz peki seni bunların peşinden koşmana sebep olan nedir söylesene bana???

Saygılarımla
funda3307
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 712

İletiTarih: Pzr Ağu 17, 2008 12:56 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Resulullah (sav), hükümde rüşvet alan ve rüşvet veren [ve aracılık eden] kimseyi lanetlemiştir."HADİS-İ ŞERİF
Din sömürgecisi oldukları için hadisle cevap vermek istedim...
tamerr
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 416

İletiTarih: Per Ağu 28, 2008 10:16 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
TOKİ'den adrese teslim ihale
Referans
2.5 milyar dolarlık arazi 450 milyon YTL'ye ihale ediliyor

Ataköy arazisinin satışı için ihale günü yaklaşırken tartışmalar da yoğunlaştı. Referans'ın geçen yıl "adrese teslim ihale" haberi ile duyurduğu Ataköy arazisinin satışı için Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Erdoğan Bayraktar, "Muhtemelen Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat (DATİ) burayı alır" derken, emlak uzmanları arazi için belirlenen 450 milyon YTL'nin çok düşük bir rakam olduğunu savundu. Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, arazinin çıplak değerinin en az 2 milyar 550 milyon dolar olduğunu vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ihalenin iptal edilmesini istedi.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, dün bir televizyon programında Ataköy arazisinin satışına ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. 4 Eylül'de yapılacak ihaleye DATİ Holding dışında bir firmanın girmesinin "çok mantıklı" olmadığını vurgulayan Bayraktar, "Muhtemelen DATİ burayı alır" dedi. Ataköy arazisinin kim tarafından alınacağının kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden Bayraktar, amaçlarının DATİ'yi sıkıştırarak şu anda çok ucuza kullanılan bir arazinin devlete toplu para getirebilecek bir yapı kazanması olduğunu savundu. Bayraktar, devletin bu kadar değerli bir araziden yıllık 2 milyon YTL gibi bedava sayılabilecek bir kira geliri elde etmesine gönülleri razı olmadığı için araziyi satışa çıkardıklarını söyledi. "Burası sorunlu bir arazi" diyen Bayraktar, kiralama işlemi ile devlete ait olan Ataköy arazisinin 30 yıl boyunca düşük bedel ödenerek kullanılmasının önüne geçmek istediklerini kaydetti.
Öte yandan, TOKİ tarafından ikinci kez satışa çıkartılan Ataköy arazisi için belirlenen 450 milyon YTL'lik muhammen bedelin komik bir rakam olduğunu belirten Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, Ataköy arazisinin çıplak değerinin en düşük 2 milyar 550 milyon dolar olması gerektiğini ifade etti. Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda duyarlı olduğunu ve böyle bir ihaleyi de iptal edeceğini bildiğini söyleyerek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenmek istiyorum. Ben bu konunun uzmanıyım. Ataköy arazisi 2 milyar 550 bin dolar altında satılamaz. Başbakanımızdan bu ihalenin iptal edilmesini arz ediyorum" çağrısında bulundu.

Metrekare fiyatı 20 bin dolar olmalı

Ataköy arazisini, bir ay önce satılan Mecidiyeköy'deki Tekel Likör Fabrikası arazisiyle karşılaştırarak bir değerlendirme yapan Ateş, "Kuşkusuz iki arazinin birbirinden farklı özellikleri bulunuyor. Ataköy arazisi çok çok değerli bir arazi. İstanbul'un en nadide yerinde ve üst gelir grubunun ikamet ettiği bir bölgede yer alıyor. Havalimanına çok yakın bir konumda, ayrıca deniz taşımacılığına müsait, yat limanının yanı başında. Likör fabrikası arazisinin metrekaresi 14.7 bin dolardan satıldı. Bana göre Ataköy arazisin metrekare fiyatı 20 bin dolar. Likör fabrikasından daha değerli olan Ataköy arazisini boş olarak düşündüğümüzde, mevcut imar yapısıyla metrekare fiyatı 15 bin dolardan hesaplandığında, arazinin 2 milyar 550 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkması gerekiyor" diye konuştu.
Ateş, bugüne kadar hiç emlak işiyle uğraşmamış, gayrimenkulle hiç ilgisi olmamış Ağrı Dağı'ndaki bir köyde yaşayanların bile 450 milyon YTL'lik fiyatı komik bulacaklarını dile getirerek, arazinin yüzde 15 peşin geri kalanı 48 ay vade ile satıldığını, üzerindeki yapıların taksitleri ödeyecek kira geliri potansiyeline sahip olduğunun altını çizdi.

İhale ile daha çok yerli firmalar ilgilenecek

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Işıl Dinçer de Ataköy Turizm Kompleksi arazisinin bulunduğu konum nedeniyle çok değerli olduğuna değinerek, katılımcı sayısına bağlı olarak, açık arttırmayla yapılacak ihalede arazinin fiyatının muhammen bedel olan 450 milyon YTL'nin çok üzerine çıkabileceğini kaydetti. Dinçer arazinin üzerinde üst kullanım ve işletme hakkını 2038 yılına kadar elinde bulunduran bir şirket olmasaydı, arazinin daha yüksek bir muhammen bedelle satışa çıkabileceğini vurguladı. Dinçer, kendileriyle çalışan bazı yatırımcı firmalara bu ihaleyle ilgilenip ilgilenmediklerini sorduklarını, ancak çok sıcak bakan firmaya rastlamadıklarını ifade etti. İhaleye ilgi gösterebilecek yerli yatırımcıların daha fazla olacağını tahmin ettiğini dile getiren Dinçer, yabancıların Türkiye'yle ilgili 7-8 ay önceki gibi istekli olmadıklarını, hâlâ beklemede olduklarını söyledi.

İHALE TBMM GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Ataköy arazisi ihalesini hazırladığı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Hamzaçebi TOKİ'ye ait İstanbul'daki bir arazinin satışına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı cevaplandırılması istemiyle dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Hamzaçebi, TOKİ'nin 4 Eylül'de yapacağı ihalenin de iptal edilmesi gerektiğini söyledi. CHP'li milletvekili, 2007 yılında da TOKİ'nin Ataköy Turizm Kompleksi arazisi için yapmayı planladığı ihaleyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması için verdiği soru önergesiyle TBMM'ye taşımıştı. Geçen yıl iptal edilen ihale koşullarıyla bu yıl ilan edilen ihale koşulları arasında bir farklılık olmadığını vurgulayan Hamzaçebi, ihalenin takipçisi olacağını, bu amaçla Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdiğini anlattı. Hamzaçebi, 2007'de yapılan ihalenin adrese teslim şeklinde, rekabetin oluşmayacağı bir ihale olduğu için iptal edildiğini hatırlatarak, "Arazinin mülkiyetine sahip olacak firmanın 2038 yılına kadar arazi üzerinde hiçbir tasarrufunun bulunamayacağı bir arazinin ihale edilmesi doğru değil. Arazinin üst yatırım ve işletme hakkının DATİ'ye ait olması, başka şirketlerin ihaleye katılmalarının önünde doğal bir engel oluşturmaktadır. 2007'deki ihalenin iptal edilmesine neden olan koşullarda bir değişiklik olmadığı için TOKİ bu ihaleden vazgeçmelidir" dedi.

İNGİLİZ VE HOLLANDALI İKİ YATIRIMCI ARAZİYE TALİP

2038 yılına kadar Ataköy arazisinin üst kullanım hakkına sahip olan Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat AŞ DATİ, kesin olarak ihaleye katılıp katılmama kararı vermemesine rağmen, ihale girecekmiş gibi, finansman arayışlarına ve fizibilite çalışmalarına başladı.
Diğer yandan Ataköy arazisi ile iki yabancı ve 3 yerli firma da ilgileniyor. Araziyle ilgilenen firmaların ismi açıklanmazken, İngiliz ve Hollandalı iki şirketin araziyle ve ihale şartnamesi ile ilgili Eskidji'den kapsamlı bilgi aldığı belirtildi. Eskidji Gayrimenkul Departman Başkanı Ferhan Yazıcıoğlu, Ataköy arazisi ile ilgili 3'ü yerli 2'si yabancı olmak üzere 5 firmanın kapsamlı bilgiler aldığını belirterek, francaishinglerden de bilgi alan firmalar olduğunu ancak onlar hakkında detaylı bilgileri olmadığını kaydetti. DATİ Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran da, üzerinde 2038 yılına kadar kiracısı oldukları Ataköy arazisi ihalesi için finansman ve fizibilite çalışmaların başladıklarını, DATİ olarak henüz ihaleye girip girmeme konusunda net kararı vermediklerini söyledi. Son günlerde ihale üzerinde yürütülen tartışmalara da değinen Kıran, "Biz arazinin tek alıcısıymışız gibi haberler çıkıyor, böyle bir şey söz konusu değil. Biz 3.5 yıl önce buradaki şirketleri satın alırken, bu şirketleri bu araziyi satın alalım diye almadık. Bizim iki master planımız vardı. Birincisi burayı 33 yıllık kalan bakiye süresini kullanmak üzere olan planlamamızdı. Daha sonra arazinin satışı gündeme geldi. Biz illaki bu araziyi alacağız diye bir şey yok. Daha önceki ihale sürecinde bu arazinin alınmaması doğrultusunda karar vermiştik" dedi. www.hurriyet.com.tr alıntıdır

Buradaki rantın haddi hesabı yok, daha önce ataköy konakları diye toki bir yer yaptı bedelleri 900,000 ytl den satışa çıktı (çıkmadan satıldı ya o da ayrı bir mesele ), ataköy konaklarının yapıldığı yer bataklıktı, buraya nasıl ev yapıldı onu zaten anlayamadım, şimdide onun biraz daha ilerisi olan ataköy sahil şeridine yapılacak bu yerler, halkın kullanabilmesi için aslında buranın sayfiye yada mesire alanı yapılması gerekirken yine birilerine peşkeş çekilecek, diyorum ya rant büyük, kapan kapana...............

Saygılarımla
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız